Визначамо браковану цеглу

Визначамо браковану цеглу
Від якості матеріалу залежить міцність будинку (споруди). У цій статті піде мова про нюанси визначення бракованої цегли.
Традиційно найкращими критеріями визначення вважаються колір і “звук”, серцевина якісного виробу має більш насичену і яскраву окрасу порівняно з краями.
Якщо недопалена цегла, то вона має червоний або гірчичний відтінок, при простукуванні видає глухий звук, вологостійкість і морозостійкість такого матеріалу дуже низька. Для неякісної цегли характерні бурі і чорні плями різних розмірів, нечітка форма і оплавлені поверхні. Міцність кладки з перепаленої цегли буде невелика.
Далі при виборі цегли потрібно дивіться, щоб на поверхні і всередині не було каменів і білих грудок вапна (при поглинанні вологи вапно гаситься, збільшується в обсязі і руйнує цеглу). Слід звертати увагу на не лицеві боку виробу.
Якісна цегла має “звучати”, для перевірки звучання її тримають на вазі за край і злегка ударяють молотком . Якщо звук при ударі чистий, то це ознака того, що виріб з хорошого матеріалу, а якщо звук глухий, то цегла бракована. Також необхідно дивитися, щоб на гранях не було багато тріщин, посічень і сколів. Чим менше тріщин, тим краще.
Для перевірки міцності найкраще буде впустити цеглину з висоти 1,5 метри на тверду основу (асфальт чи бетон), якщо вона залишився цілою, то це дуже добре. Якщо розколеться на кілька великих шматків, то не страшно, але якщо на безліч дрібних шматків, то це вже дуже погано.
Ну і наостанок при покупці обов’язково потрібно вимагати від продавця сертифікат якості виробу. При цьому паспорти і протоколи повинні бути виписані не продавцем, а заводом-виготовлювачем.
Перевірка будівельних матеріалів – дуже важливе завдання, оскільки може статися так, що згодом почнуть виникати проблеми із-за неякісної цегли, наприклад при кладці.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.