Як зміцнити фундамент

Як зміцнити фундамент
При ремонті старого будинку індивідуальної забудови особливу увагу слід приділити фундаменту. Будучи основою всієї конструкції, він несе значне навантаження. Якщо після огляду будинку виявлені дефекти фундаменту, його слід зміцнити. Характер і складність робіт з відновлення фундаменту буде залежати від його стану і типу.

Огляньте фундамент і визначте його тип. Найпростіше зміцнити стрічковий або свайочний фундамент. Кожен вид будови потребують певного методу посилення фундаменту. Наприклад, для зміцнення фундаменту дерев'яної споруди переважніше підняти будинок і провести повну реконструкцію основи. Для цегельного або кам'яного будови такий метод вже не підійде.

Посилення фундаменту стрічкового типу почніть з врівноваження дії грунтових вод. Для цього буде потрібно збільшити площу основи всієї конструкції. Якщо будинок має нахил в певну сторону, починати слід саме з цього місця.

У вибраному місці вздовж стіни будинку прорийте траншею такої глибини, щоб сама нижня точка деформованої основи розташовувалася приблизно на метр вище за неї. Ширина рову може дорівнювати ширині старого фундаменту або бути трохи ширше.

Підготуйте старий фундамент до стикування з новим. Для цього буде потрібно проробити отвори під арматуру. Зробіть для фундаменту нову опалубку, виготовте металевий каркас і зчепіть його з арматурою, вставленої в старий фундамент.

Після з'єднання нового і старого фундаменту в єдине ціле залийте всю конструкцію бетоном. Розчин проникне в отвори фундаменту і надійно прихопить шматки арматури, що знаходяться в ньому. Дочекайтеся, коли розчин затвердіє.

Закопайте відремонтовану ділянку і переходите до наступного відрізку. Не рекомендується виконувати роботи відразу по всьому периметру будинку. Установку нового фундаменту слід вести послідовно, бетонуючи ділянки довжиною приблизно по два метри.

Для кращого посилення фундаменту зміцніть його палями. Спочатку по всьому периметру будинку пробийте свердловини глибиною півтора-два метри. Встановіть у свердловини шматки арматури і залийте їх бетонним розчином. Прикріпіть встановлені палі до конструкції будови анкерними болтами.

Намагайтеся вести роботи якнайшвидше, не допускаючи тривалих простоїв і перерв. Якщо фундамент буде довго простоювати у відкритому вигляді, будинок почне просідати .

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.