Види каналізації в приватному будинку

Види каналізації в приватному будинку
У заміському будинку можна використовувати кілька видів каналізації. Якими перевагами і недоліками володіє кожна з них? Це дуже важливе питання, яке необхідно вирішувати сьогодні кожному забудовнику ще на стадії проектування будівлі.

В даний час заміські будинки користуються великою популярністю і попитом серед міських жителів. Однак під час поширення нових будівельних технологій мало хто з людей уявляє собі заміське життя без наявності зручностей - ванної кімнати, кухні і приміщення для туалету. Відсутність каналізації на території заміської ділянки може викликати велику кількість проблем.

На даний момент виділяють кілька видів каналізації, які можна використовувати в приватному будинку. Найпоширеніші з них - автономна каналізація, вигрібна яма і біотуалет.

Автономна каналізація

З усього різноманіття способів утилізації стічних вод автономну каналізацію можна назвати самою надійною, ефективною і недорогою. Біологічне очищення аераційної станцією дає повну гарантію на ліквідацію неприємних запахів, очистку високої якості, компактність габаритів, відсутність небезпеки для атмосфери і високий ступінь герметичності.

У процесі установки такої станції доведеться прокласти досить велика кількість комунікацій. При цьому для створення отворів у стінах під комунікації найзручніше застосувати алмазне буріння. Особливо такий метод свердління отворів у стінах актуальне в тому випадку, якщо комунікації потрібно прокласти у вже побудованому і обжитому будинку - в процесі алмазного буріння практично не виробляється забруднення навколишнього простору.

Принцип роботи даної станції полягає в поєднанні процесу очищення за допомогою біологічної дії та процесу надходження повітря штучним шляхом. Таким чином відбувається процес окислення компонентів стічної води. Тобто, велика кількість мікроорганізмів руйнують різні органічні речовини за допомогою біохімічного процесу. Після цього, стічні води не мають можливості загнивати, прозорі і в мінімальній мірі мають кількість бактерій.

Аераційне очищення дає можливість отримувати на виході воду технічного характеру і мул, який можна використовувати як добриво. Необхідно відзначити, що даний вид станцій можна встановлювати не тільки на дачній території і в заміських будинках, але і в готелях або кафе.

Автономна каналізація застосовується на благо людини більше 20 -ти років і дає можливість використання в приватному домоволодінні ванни з душем, унітази і раковини, біде, пральну і посудомийну машини.

Вигрібна яма

Вигрібна яма є найпростішим видом заміської каналізації. Але, поряд з цим, має ряд істотних недоліків, наприклад таких, як наявність неприємного запаху з неї, велика вірогідність забруднення води і грунту, необхідність в частому виклику фахівця - асенізатора і великі витрати на його регулярний виклик, сильне промерзання ями в холодні зимові дні.

Існує ряд законів, що забороняють використання вигрібних ям без наявності дна, за допомогою якого відбувається фільтрація стоків. Також заборонені вигрібні ями, обсяг наповнення яких протягом 24-х годин дорівнює одному кубічному метру або більше. Причиною заборони служить пряме попадання стічних вод у грунт, що призводить до забруднення навколишнього середовища.

Найчастіше дно вигрібних ям викладають щебенем, зверху на який кладуть шар крупнозернистого піску, домагаючись тим самим більш якісного очищення стічних вод.

Біотуалет

Ємність для накопичення із пластику називається біотуалетом. Якщо на території заміського будинку біотуалет являє собою кабінку, то ймовірність її руйнування в зимовий період часу під дією льоду, що утворюється на ній, дуже велика. Якщо ж біотуалет розташувати в приміщенні, неприємні запахи не змусять себе довго чекати, що відобразиться на комфорті проживання в будинку.

Слід знати, що біотуалет вирішує питання переробки тільки туалетних стоків. Виділяють два види біотуалету: переносний і стаціонарний. У стаціонарному відбувається процес розчинення нечистот хімічним або органічним шляхом. Принцип роботи біотуалету полягає в стандартному змиві - як і в звичайному туалеті.

Біотуалет є зв'язок двох резервуарів: верхній резервуар, в якому знаходиться чиста вода, і нижній - стічні води. У верхнього резервуара є з'єднання з унітазом. За допомогою чистої води відбувається змивання всіх стоків у нижній резервуар, де відбувається здійснення дезодорації і очищення.

Основними достоїнствами біотуалету є наступні моменти: має компактні розміри, володіє мобільністю, невибагливий в обслуговуванні, має тривалий термін експлуатації, вартість його значно нижче, ніж вартість на придбання та установку повноцінної каналізації.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.