Чи потрібен проект каналізаційної системи?

Чи потрібен проект каналізаційної системи?
Такої вимоги немає. Оскільки каналізаційна система досить проста, здається, що її легко виконати самостійно, без розрахунків і креслень. Проте після завершення будівництва внесення до неї змін надзвичайно важко. Тому надійніше всього мати хороший проект, в якому будуть вказані діаметри труб, їх довжина, ухили, а також перелік використовуваних матеріалів.

Діаметри труб залежать від того, яке саме санітарне обладнання до них підключено. Діаметр труби, що з'єднує санітарний прилад зі стояком, не може бути менше, ніж випускний отвір цього приладу, а якщо декілька приладів з'єднані однією трубою, вона не повинна бути менше найбільшого з випускних отворів. Раковини, умивальники, біде, пісуари, ванни, душові піддони, пральні та посудомийні машини можуть мати спільне підключення до стояка; унітази повинні мати окреме приєднання до стояка (нижче решти оьорудованія). В іншому випадку, спущена в унітазі вода, може витікати чарез стічні отвори в інших санітарних приладах.

Діаметри труб залежать від кількості та виду приєднаного до них санітарного обладнання; вони визначені дослідним шляхом і становлять:

4 см - для умивальників і біде;
5 см - для миття і ванн;
7 см - для підключення декількох приладів, стояків чи стічних отворів без унітазів;
10 см - для унітазів, стояків і стічних отворів.
Довжина каналізаційних під'єднання до унітазів не повинна перевищувати 1 м, а до інших приладів - 3 м. Підключення, діаметр якого менше 7 см, а довжина більше 3м, повинно мати на один сантиметр більше розрахункового (наприклад, 5 замість 4 см). Якщо ж діаметр приєднання становить 7 см, його потрібно збільшити до 10 см лише в тому випадку, коли його довжина перевищує 5 м.

Такі ж рекомендації діють і в тих випадках, коли перепад висоти між кінцями приєднання становить від 1 до 3 м. Діаметр труб можна не збільшувати, якщо буде зроблена додаткова вентиляція під'єднання. Довгі приєднання необхідно оснастити ревізією, яка робить можливою прочищення труби.

Ділянки труб, що з'єднують санітарні прилади зі стояками, повинні вестися найкоротшим шляхом і під'єднаються до стояків під кутом більше 45 градусів. Між унітазом і стояком не повинно під'єднаються інше устаткування, оскільки стоки, витікающіе з унітазу по повному перетину труби, можуть висмоктувати воду з сифона цього обладнання. При необхідності здійснення вигину горизонтальних труб, його слід робити під кутом не меншим 90 градусів.

Ухили повинні забезпечувати самоплив стоків за межі будинку. Вони повинні становити від 2 до 15% (2-15 см на 1 м труби).


Сифон, заповнений водою, запобігає виходу неприємних запахів з системи. Якщо не забезпечено потрапляння достатньої кількості повітря в стояк при спуску води в унітазі, в стояку утворюється розрідження, яке може засмоктати воду з знаходяться вище сифонів.

Источник: http://ya-sam.at.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.