Як класти ламінат

Як класти ламінат
Перед тим як приступити укладанні ламінату трохи поговоримо про нього. Ламінат - це надміцний деревоволокниста плита (HDF). Будова ламінату це чотири шари: перший шар з меламінової смоли;-другий шар папір, просочена спеціальними смолами, на якій нанесений малюнок;-третій шар це основа конструкції (ДВП);-четвертий шар, що складається з паперу, просоченого смолами. Ламінована панель репрезентує себе у вигляді прямокутника. У кожного виробника різні розміри панелі. Кріплення панелі здійснюється за допомогою системи "гребінь-паз". Є два види з'єднання: клейового та бесклеевого. Безклейове з'єднання називають "замками" або замкові з'єднання.

Перевага бесклеевого з'єднання:-скорочується час складання підлоги;-надійність кріплення;-можливість розбирання підлоги. Важлива умова для укладання ламінованої панелі підлоги є ідеальна рівна поверхня. Не значний перепад висот зменшує термін служби панелей. Перед укладанням потрібно занести упаковки панелей в приміщення, де буде укладання на 48 годин (для акліматизації). Розкриття упаковки потрібно зробити перед самою укладання. Для укладання ламінату нам знадобиться:-пароізоляційна підкладка;-клини з дерева;-ламінат;-пила (але краще электричискую торцеву пилу);-опорна п'ята;-рулетка;-плінтус;-дриль;-молоток;-саморізи з дупелями.

Детальний опис укладання ламінату. На підлогу потрібно покласти спеціальну пароізоляційну підкладку для ламінату. Після чого приступити до самої укладанні ламінату. Укладання ламінату починають з лівого кута у вікна. Першу панель кладуть більш довгою стороною до стіни, а маленьку бік до вікна, встановивши клини між панеллю і стіною з двох сторін (щоб зазор клинів склав 10 мм).

Після чого стыкуем другу панель з першою і так далі. Останню панель в ряду відрізають, щоб залишився зазор для клинів. Якщо залишок від відрізаною останньої панелі більше 20 см по довжині, то з нього починають укладати другий ряд, стыкую з першим рядом. Укладання ламінату відбувається як кладка цегли (зі зрушенням не менше 40 см). При укладанні панелей потрібно використовувати опорну п'яту (або брусок) для більш щільного з'єднання. Підбивати нею необхідно не сильно, щоб не пошкодити панель.

Після укладання панелей ламінату прибираються распорочные клини і встановлюються плінтуса. Який кріпиться до стіни, залишаючи 1мм зазор між панеллю і плінтусом.Ось і весь процес укладання ламінату.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.