Влада і бізнес Житомира воюють за ринок автоперевезень. ФОТО

Влада і бізнес Житомира воюють за ринок автоперевезень. ФОТО
«Припиніть тиск на малий бізнес», «Не здамся», «Задовбав бєспрєдєл» - із такими написами сьогодні вийшли на свої звичні маршрути №3 та №8 перевізники Житомира. Хоча із сьогоднішнього дня на цих маршрутах має працювати новий перевізник - ТТУ - повідомляє Перший.

20 липня міський голова урочисто показував нові автобуси, власником яких є київська фірма «Терней Компані».

40% прибутку будуть отримувати київські підприємці, 60% - житомирське ТТУ. За ці 60% вони будуть надавати місце для стоянки автобусів та обслуговувати їх. Скільки це буде у грошах в міській раді не знають, утім вже запевняють, що зможуть не боргувати зарплату працівникам ТТУ.

Перевізник Володимир Петюх, директор фірми «ПВН» категорично не погоджується із тим, що його зняли із маршруту.

«Учора подзвонив мені начальник управління транспорту Підпокровний і заявив, що автобуси фірми ПВН завтра не виїжджають, а будуть виїжджати із ТТУ. Ніякого письмового повідомлення про те, чого ми не маємо виїжджати, на підприємство не приходило», - розповідає сьогодні вранці підприємець Петюх.

Зараз його зняли із маршруту через протест прокуратури на рішення міської ради щодо надання дозволу на перевезення. На його місце відразу ж зайшов новий київський підприємець.

«Ми подали у суд на скасування рішення конкурсного комітету та протесту прокуратури», - каже перевізник.

Петюх запевняє, що має діючі договори, і не розуміє, чого його за кілька днів посунули із маршруту. У нього на підприємстві працює 40 чоловік, які без попередження лишаються безробітними.

21 липня вранці вони приїхали під ТТУ, аби зустріти перші маршрутки нової київської фірми. Утім, із ДЕПО не вихала жодна нова маршрутка. Аж до 7 ранку простояли перевізники, чекаючи на конкурентів під воротами ТТУ. Не дочекавшись маршруток – поїхали по звичному шляху.

Із обклеєними вікнами вони сьогодні курсуватимуть по місту. А далі – готують нові акції протесту.

Влада і бізнес Житомира воюють за ринок автоперевезень. ФОТО


Влада і бізнес Житомира воюють за ринок автоперевезень. ФОТО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.