На ринок автоперевезень Житомира виходить новий гравець – ТТУ з маршрутками. ВІДЕО

На ринок автоперевезень Житомира виходить новий гравець – ТТУ з маршрутками. ВІДЕО
Житомирське трамвайно-тролейбусне управління збирається випустити на вулиці Житомира автобуси.

21 червня ТТУ вже отримало ліцензію на право здійснення пасажирських перевезень.

Підприємство орендуватиме у Київської фірми 22 автобуси «Богдан». Вони вже знаходяться на території ТТУ та проходять перереєстрацію у ДАІ.

Маршрути, на яких працюватимуть ці автобуси, будуть визначені у результаті конкурсу, восени цього року. При цьому міський голова підкреслив що на конкурсі серед учасників перевага буде надаватись саме ТТУ.

Ціна проїзду у них не відрізнятиметься від інших маршруток, але перелік пільговиків буде такий же, як і для електротранспорту.

Також мер стверджує, що у результаті такої співпраці ТТУ отримуватиме 60% доходів. Він запрошував і продовжує запрошувати до аналогічної співпраці житомирські автопідприємства, та поки бажаючих не знайшлось.

Міська влада вважає, що такий крок дозволить зменшити збитковість підприємства. Крім того, ТТУ на території одного з двох своїх депо планує організувати стоянку, технічне обслуговування і ремонт автобусних маршрутів, надання послуг з медичного огляду водіїв та техогляду засобів перед виходом на лінію.

Також мер запросив житомирян звертатись у міську владу з пропозицією визначення маршруту, який буде «соціальним, повністю безкоштовним» наприклад до лікарні. Такий маршрут влада хоче створити беручи приклад з інших міст України.


Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.