Час газового ультиматуму сплив: Україна може почати судитися з "Газпромом"

Час газового ультиматуму сплив: Україна може почати судитися з "Газпромом"
Термін доарбітражного врегулювання спору між "Нафтогазом України" і "Газпромом" сьогодні добіг кінця. Україна так і не підписала договори з російським монополістом щодо зниження ціни на природний газ і тепер має подати позов у Стокгольмський арбітраж, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

На початку цього тижня прем'єр-міністр висунув ультиматум - якщо до 29 травня не буде врегульоване питання неринкової і несправедливої ціни на газ, що виставляє Росія, справу доведеться вирішувати у суді. І в уряді, і у "Нафтогазі" заявляють, що Україна готова сплатити за спожите паливо за ціною, яку встановили на початку року. Це 286 доларів за тисячу кубів.

Тим часом Росія хоче підняти ціну майже удвічі і нагадала про борги в 5 мільярдів доларів.

Зазначимо, що у Стокгольмському арбітражному суді наявність українського позову до "Газпрому" не підтвердили, але й не спростували.

Між тим, за словами міністра юстиції Павла Петренка, "Нафтогаз" подасть позов протягом наступного тижня, якщо "Газпром" все-таки не погодиться на передарбітражні пропозиції.

"Ми зацікавлені , щоб позов був поданий як можна швидше. З урахуванням процедур , що визначені регламентом Стокгольмського арбітражу , я думаю , що для цього необхідно буде до тижня часу", - сказав Петренко.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.