Путін сподівається "поставити крапку" щодо ціни на газ для України найближчим часом

Путін сподівається "поставити крапку" щодо ціни на газ для України найближчим часом
Росія не виключає, що може піти назустріч Україні в разі сплати боргів за природний газ, які були накопичені за останній час.

Про це президент РФ Володимир Путін повідомив журналістам у Довілі.

За його словами, під час бесіди з обраним президентом України Петром Порошенком ціна на російський газ для України не обговорювалися.

"Ціну на газ з паном Порошенком ми не обговорювали, але я знаю, що "Газпром" і українські партнери близькі до остаточних домовленостей. Ми не виключаємо, що можемо піти назустріч українцям, підтримати їх, звичайно, у разі виплати боргів, які були накопичені в останній час", - заявив Путін.

"Сподіваюся, що найближчим часом буде поставлена крапка в цьому питанні", - додав він.

Нагадаємо, у вівторок, 10 червня, закінчується термін, який "Газпром" дав українській стороні на врегулювання проблем з оплатою за поставлений російський газ. Якщо це не буде зроблено, поставки планується перевести на передоплату, відповідно, вже 11 червня можливе відключення газу Україні.

Цього тижня "Газпром" і "Нафтогаз" після серії тристоронніх переговорів почали в двосторонньому форматі обговорювати пакетну угоду, яка має врегулювати проблему оплати Києвом вже поставленого газу, і ціну поставок. Зараз залишається "стара" заборгованість за листопад-грудень 2013 року в 1,454 млрд доларів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сесійній залі парламенту заявив про те, що по завершенню переговорів з Росією ціна на російський газ може змінитися. Також у Довілі Путін заявив, що Росія готова скоротити поставки газу в Європу, якщо в Україну будуть здійснюватися реверсні поставки газу.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.