Українські авіаквитки скоро стануть дорожчими за космічний туризм - Порошенко

Українські авіаквитки скоро стануть дорожчими за космічний туризм - Порошенко
РНБО під головуванням президента України президента України Петра Порошенка розглянула питання про заходи щодо захисту націнтересів України в авіаційній галузі.

Президент вказав на неефективну державну політику на національному ринку авіаційних перевезень, що негативно позначається на перспективах його інтеграції до європейського та міжнародного ринків.

"Але головне – потерпають прості громадяни, для яких ціни на польоти є захмарними. У світі космічний туризм скоро коштуватиме дешевше, ніж квиток на окремих внутрішніх авіарейсах в Україні", – зазначив Петро Порошенко.

За словами президента, ціна на послуги українських авіакомпаній є досить великою порівняно з країнами Європи. Квиток у межах єврозони коштує у 2-3 рази дешевше у порівнянні з вартістю квитка на схожі відстані в Україні, де ціна квитка на внутрішніх лініях в одному напрямку може значно перевищувати 150 доларів США – залежно від класу салону літака.

"Гроші скажені, ціна – неадекватна. Головна причина – монополізм, який варто подолати, та недостатнє конкурентне середовище. Тому ті рішення, які сьогодні маємо ухвалити, є частиною курсу на демонополізацію. Авіаторів це теж стосується", – наголосив президент.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.