У Житомирі в аварійному будинку на Малікова все затоплено, людей б’є струмом, а сам будинок просідає. ВІДЕО

У Житомирі в аварійному будинку на Малікова все затоплено, людей б’є струмом, а сам будинок просідає. ВІДЕО
У Житомирі мешканці 9-поверхівки по вул. Максютова, 5 кожен день живуть під страхом смерті.

Їх будинок вже багато років аварійний, а найбільше він потерпає під час кожної зливи – забиті зливні труби призводять до затоплення будинку.

Після останньої зливи вода з даху 9 поверху по сходах добігла аж до першого. При цьому вода постійно потрапляє у середину електричних шаф з лічильниками та запобіжниками, що призводить до коротких замикань, відімкнення електроенергії у квартирах та й взагалі до ураження струмом людей.

Не краще і у самих квартирах – зі стель теж біжить вода.

Ліфти у цьому будинку, за словами мешканців, не працюють понад 15 років, проте вони все ще під’єднанні до електричного струму і під час таких злив двері ліфтової шахти б’ють струмом людей.

Тут бояться працювати навіть аварійні бригади, після ураження одного з працівників струмом, вони відмовляються сюди їхати.

Мешканці кажуть, що у обслуговуючій компанії «Житловик» їм зізнались, що підприємство немає ані засобів для прочистки зливної системи, ані грошей на них.

Втім аварійний будинок страждає не лише зверху, а й знизу: у підвалах прорвало водопровід та каналізаційну мережу, все затоплено фекаліями.

Крім того будинок просідає та тріщить по швах. Кілька річна паперова переписка з органами влади та обслуговуючою компанією «Житловик» практичних зрушень не дає.

Через такі жахливі, нелюдські умови проживання та байдужість до мешканців, останні відмовились сплачувати квартплату. Борг, за словами прибиральниці будинку, вже сягнув 70 тис. грн.

У підприємстві ж звинувачують мешканців, мовляв вони не платять, а хочуть жити пристойно.

ДП «Житловик» сьогодні перебуває на стадії банкрутства. На його балансі знаходиться 28 будинків – це відомче житло, а тому міська влада немає права втручатися у проблеми чужої власності.

Влада може втрутитись, якщо будинок буде переданий на баланс міста, та від ДП «Житловик» такої ініціативи ще не було.



My WebpageВідео ТРК "Союз-ТВ"

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.