Мавроді не переймається через долю МММ в Україні: "Це ж неможливо заборонити". ВІДЕО

Мавроді не переймається через долю МММ в Україні: "Це ж неможливо заборонити". ВІДЕО
Засновник МММ Сергій Мавроді заявив, що заборона фінансових пірамід в Україні не нашкодить його справі, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Творець найбільшого на пострадянських теренах лохотрону за старе відсидів, але від улюбленої справи не відступився. Відроджене ним МММ третій рік без перешкод вивертає кишені в одних і збагачує інших.

І хоча суд заборонив Мавроді займатись фінансовою діяльністю, зупинити його у Росії поки що ніхто не намагається. Адже він, як Остап Бендер, шанує кримінальний кодекс.

Офіційно Мавроді підприємством не займається. МММ існує як каса взаємодопомоги між фізичними особами. На його сайтах - попередження про те, що гроші у піраміді можна втратити. А відтак, за російськими законами, під статтю про шахрайство ця діяльність не підпадає.

А от в Україні незабаром це може стати кримінальним злочином. У законопроекті, який підготували в уряді, з'явилось поняття фінансової піраміди. І головне - покарання за участь у ній для всіх, хто на цьому заробив.

"Мова йде про притягнення тих осіб до відповідальності, які будуть залучати кошти, на рахунки яких будуть надходити кошти інших учасників цієї піраміди. Сотники, десятники – це якраз і є організатори фінансової піраміди. Тому вони будуть нести відповідальність згідно із законом", - пояснив заступник директора департаменту Нацкомфінпослуг Владислав Жигінас.

Проте Сергій Мавроді впевнений, що закон, який зможе знищити його піраміду, вигадати неможливо.

"Заборонити це неможливо в принципі. Ну, от ви даєте гроші дружині на покупку хліба, це ж неможливо заборонити", - заявив Мавроді.

Проте розробники закону переконані, що стаття у кримінальному кодексі - ефективна антиреклама, і якщо вона там з'явиться, охочих до легкої наживи стрімко поменшає. А правоохоронцям в Україні більше не потрібні будуть заяви від потерпілих і докази обману. Підставою для розслідування стане сам факт існування лохотрону.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.