Українцям пропонують купити квадратних метрів у квартирі стільки, на скільки вистачить грошей

Українцям пропонують купити квадратних метрів у квартирі стільки, на скільки вистачить грошей
На вітчизняному ринку нерухомості з'явилась нова пропозиція, яка завойовує популярність: омріяних квадратних метрів у великій повноцінній квартирі можна придбати стільки, на скільки вистачить грошей, йдеться в сюжеті "Новин 2+2".

Так, в Одесі пропонують придбати півкімнати під капітальний ремонт. Із сімнадцяти квадратних метрів покупцю належатиме половина. За вісім квадратів просять п'ятдесят тисяч гривень, от тільки є невеликий мінус - сусід по кімнаті, за словами власника, чоловік років сорока п'яти. У разі конфліктів продавець пропонує побудувати стіну.

"Є вікно, є балконні двері, для цього треба буде між ними поставити стінку і зробити ще одні двері з коридору, щоб у кожного був свій вхід на свою половину", - говорить він.

розпродають великі квартири. І переважно лише ті, які частинами дісталися у спадок, були розділені через суд або частково оформлені у дарування. Такі об'єкти у сфері нерухомості вважаються проблемними.

"Агентства навіть не займаються такими операціями, бо вони пов'язані, як правило, з певними юридичними ризиками. Якщо є такі квартири, вони, як правило, мають якісь фізичні або юридичні проблеми", - зазначив голова комітету Асоціації ріелторів України Артур Пилипчук.

Пропонують придбати таке житло й у столиці. Наприклад, в одному зі спальних районів Києва продають дві кімнати у трикімнатній квартирі. Кімнату - 12 квадратів плюс балкон - віддають за двадцять дві тисячі доларів, а сімнадцять квадратних метрів з балконом - за двадцять шість.

"Це була сім'я, їх дві сестри, одна сестра одружена, живе в одній квартирі, тут у неї метри, і вона не проживає, а ця сестра проживає і вона продає свої частини, і йде в іншу квартиру", - розповів продавець.

Та не все так просто, переконують адвокати. Кажуть, щоб придбати, а потім таки заселитися у придбані квадратні метри, попередньо потрібно визначити території - хто і де проживатиме та хто і чим користуватиметься.

"Припустимо, тобі там належить одна друга, то покупець сто відсотків запитає - а чим я буду користуватися, якщо я купую одну другу? Ти можеш як доказ прикласти рішення суду, що ось дійсно встановлений порядок користування цією квартирою або договір нотаріальний між співвласниками, що я користуюся ось цією частиною квартири", - повідомив адвокат Микола Хохула.

Інакше ж з часом можуть виникнути конфлікти з сусідами. Вони можуть виявитися не зовсім ввічливими, м'яко кажучи, або ж схочуть зайняти більше місця на кухні чи привласнити, наприклад, ванну кімнату.

"Тоді це робиться по-іншому - відкривається кримінальна справа, бувають і такі варіанти", - зауважив Хохула.

Таких проблем не буде, переконує брокер і додає, що якщо сусід перегинатиме палицю, вона особисто буде навідуватись і визначати: кому належить той чи інший окремий квадратний метр. У такому випадку юристи пропонують прописувати в угоді про придбання житла окремим рядком пункт про брокерську сумлінність.

Раніше експерти розповіли, скільки пересічному українцеві треба не їсти і не пити, щоб купити квартиру.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.