Антикризові закони вступили в дію - ціни на продукти та бензин стрімко підскочили

Антикризові закони вступили в дію - ціни на продукти та бензин стрімко підскочили
Від сьогодні набирають чинності антикризові закони, які мають урятувати країну від кризи. Ціни вже підскочили на 20 відсотків, проте аналітики не виключають, це лише початок, ідеться у сюжеті ТСН. 19.30.

Те, що купують за долари, а продають за гривні - найшвидше підскочило в ціні. Імпортні фрукти та овочі тепер коштують на 3-4 гривні дорожче. Якщо без бананів ще можна обійтися, то без молочки ніяк, а вона також полізла угору.

За словами експертів, в середньому ціна молочних продуктів зросла десь на відсотків 10-15, по деяких позиціях 20 та 5 відсотків.



Подорожчав і борщовий набір, а цінами на яйця, які підскочили на 4 гривні, вже зайнявся антимонопольний комітет. Експерти заспокоюють - суттєвого передсвяткового зростання бути не повинно, проте, у порівнянні з минулим роком, пасхальний кошик значно здорожчає – в першу чергу, подорожчає сам куліш.

На продуктах здорожчання не зупинилось. У список ввійдуть цигарки та алкоголь і, звісно, паливо. Зараз бензин уже дійшов позначки 13.89 за літр - і це ще не межа. У запасі ще 30-40 додаткових копійок за літр. Антикризовий закон, який сьогодні набирає чинності, передбачає підвищення податків: чим більше податок, тим більша ціна. Для автомобілістів вдвічі зростає акцизний збір на паливо.

Єдине, чим експерти заспокоюють, ціна на хліб має залишитись без змін, а щойно політична ситуація в країні стабілізується, то й ціни зупиняться.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.