Вулицю Михайлівську після реконструкції бачать без дерев і зручною для жіночого взуття. ВІДЕО

Вулицю Михайлівську після реконструкції бачать без дерев і зручною для жіночого взуття. ВІДЕО
Як повідомляв «Журнал Житомира», в Житомирі 19 червня стартував закритий конкурс на кращу проектну пропозицію щодо реконструкції пішохідної центральної вулиці, візитівки міста - вулиці Михайлівській.

Сьогодні житомирський краєзнавець і член журі конкурсу (також член Житомирської обласної організації Національної Спілки архітекторів України) Георгій Мокрицький провів екскурсію конкурсантам за Михайлівській, в якій розповів про її багате минуле, з метою вироблення ідеї майбутнього вулиці у проектантів на основі минулого. У своєму оповіданні Мокрицький повідомив, що до революції 1917 року на Михайлівській було 54 магазину, 2 кінотеатри і «Товариство взаємного кредиту» (нині будівля міськради і міськвиконкому) з концертним залом.
Мокрицький каже, що до Михайлівської під час реконструкції повинен бути особливий підхід - необхідно не просто поміняти освітлення і покриття, а дати їй друге життя. При цьому Мокрицький, посилаючись на старі фотографії та план забудови вулиці, стверджує, що на ній не повинно бути таких великих дерев як зараз - вони закривають фасади будівель, затуляючи красу архітектури вулиці, і псують перспективу. Краєзнавець і архітектор твердить, що тут допустимо лише невисока озеленення (наприклад кущі). Також за його словами, необхідно привести в порядок фасади, які кожен власник того чи іншого будинку перетворив на «народну самодіяльність».

Головний архітектор Житомира Євгена Черкасова розповідає, що на Михайлівській буде покладена гранітна плитка трьох видів, і вона буде комфортна для жіночих підборів. За словами Черкасовою поки проектанти - учасники конкурсу будуть розробляти зовнішній вигляд вулиці, її обличчя - її внутрішніми частинами зараз займаються комунальні служби. Так співробітники «ЖТКЭ» вже замінили теплотрасу біля фонтану і сьогодні за цим роботам просуваються далі безпосередньо на Михайлівську.

Черкасова стверджує, що управління архітектури в проект реконструкції Михайлівської включило частини прилеглих провулка Скорульського та вул. Лятошинського. Вона каже, що від проектантів також хочуть бачення майбутнього колишнього ресторану " Смоленськ і території огородженій парканом навпроти, де колись «Укрсиббанк» збирався будувати собі офіс.


Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.