Президент ветував закон про погодження комісіями дотаційних тарифів із Кабміном

Президент ветував закон про погодження комісіями дотаційних тарифів із Кабміном
Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон, яким парламент зобов'язав національні комісії, а також інші державні колегіальні органи погоджувати з Кабінетом міністрів тарифи, які встановлюються на рівні нижче економічно обґрунтованого рівня. Глава держави надав свої пропозиції та відправив документ назад у Верховну Раду.
Ідеться про закон "Про внесення змін до деяких законів про встановлення цін (тарифів)", пише "Інтерфакс-Україна".

Ухвалений парламентом документ, за який проголосувало 284 депутати, встановлював, що Кабмін, погоджуючи такі тарифи, зобов'язаний визначити джерела покриття різниці між ними і обгрунтованими цінами.

Законом уточнювалося, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), встановлює тарифи на електроенергію і газ для населення, в тому числі диференційовані за кількістю спожитого енергоносія, або за групами споживачів. Також, закон вводив чітке визначення, що НКРЕКУ встановлює ціни на газ вітчизняного видобутку для суб'єктів з контрольним держпакетом, теплокомуненерго.

Згідно з документом, передбачалося, що граничні ціни на газ для промспоживачів і бюджетних установ НКРЕКУ буде встановлювати за попереднім погодженням з органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного і соціального розвитку.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня зростають тарифи для населення на електроенергію, газ і теплопостачання.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.