Від сьогодні при купівлі авто українцям доведеться платити новий збір

Від сьогодні при купівлі авто українцям доведеться платити новий збір
28 червня вступає в дію Закон Про внесення змін до статті 1 Закону України Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

22 червня президент України Віктор Янукович підписав відповідний закон.

Законом визначено, що платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів за законом.

Перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага раніше пояснював, що необхідність зазначених змін пов'язана з неоднозначним трактуванням діючої норми закону - до сих пір там не було чітко зазначено, хто є платником збору на пенсійне страхування при відчуженні легкового автомобіля - покупець або продавець.

Таким чином, платити покупців зобов'язувала відповідна постанова Кабінету міністрів України (від 3 листопада 1998 року № 1740). Тепер ця норма передбачена законом.

Нагадаємо, юридичні та фізичні особи при відчуженні легкових автомобілів (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів і автомобілів, які переходять у власність спадкоємцям за законом) сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 3% від вартості автомобіля, а при придбанні нерухомого майна - сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1% від вартості такого майна.

Зазначені кошти зараховуються в спецфонд держбюджету і потім направляються в бюджет Пенсійного фонду на пенсійні виплати, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів.

Як повідомлялося, на початку червня у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект, що викликав небувалий резонанс і обурення автолюбителів, що пропонує обкласти авто 40%-им податком.

Источник: Пульс Києва

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.