Податківці обіцяють залишити «спрощенку» і знизити податок з обороту

Податківці обіцяють залишити «спрощенку» і знизити податок з обороту
26 липня, в Мінфіні Україні відбулося засідання робочої групи, створеної для опрацювання Концепції радикального реформування податкової системи, яку ініціювали спільно Державна податкова служба (ДПСУ) і Мінфін.

Одним з найбільш важливих підсумків консультацій стало рішення про те, що чинна спрощена система оподаткування залишиться.

За інформацією ЗМІ, одним з головних результатів засідання стала обіцянка податківців в найкоротші терміни оформити свої пропозиції до відповідного законопроекту, що значно підвищить статус обговорюваного документа.

Як сказав президент Спілки податкових консультантів України Леонід Рубаненко, всі інші моменти - якими будуть ставки податків, у тому числі податку з обороту, а також технічні - як вони будуть вводитися і потім змінюватися, адмініструватися і т.п., все це ще буде аналізуватися і доопрацьовуватися.

Зокрема, за інформацією експертів, податок з обороту в результаті може бути встановлений на рівні нижче, ніж пропонується у Концепції (замість 2,5% і зниження через півроку до 2%).

Нагадаємо, що саме несподівана пропозиція в реформі фіскальної системи - це введення податку з обороту.

За розрахунками ДПСУ, цей компенсатор дасть найбільший обсяг надходжень - майже 54 млрд грн (експортери заплатять 17,8 млрд грн, а внутрішні споживачі - 36 млрд грн).

«Головне, що з боку представників держструктур є готовність йти на компроміс і вести професійний діалог, з усіма необхідними підрахунками, оцінками і викладками. А значить, оскільки запит на зміни в чинне податкове законодавство існує дійсно величезний, діяльність робочої групи може виявитися результативною », - підкреслив експерт.

Источник: Главред

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.