В Україні проведуть ще одну податкову реформу

В Україні проведуть ще одну податкову реформу
Податкова завершила перший етап громадського обговорення реформи податкової системи, яка кардинально має змінити розміри основних фіскальних стягнень.

Законопроект після обговорення практично не змінився. Надалі пропонується знизити ставку ПДВ з 20% до 12% на імпорт/реімпорт товарів і послуг, а також електроенергію, газ, нафту і воду. Всі інші операції на внутрішньому ринку будуть обкладатися 7% податком.

Під додаткове оподаткування в 2% обороту будуть підпадати практично всі зазначені вище операції, а також експорт.

В ДПС також наполягають на зниженні навантаження на фонд оплати праці з одночасним існуванням прогресивної шкали податку на доходи фізичних осіб. 10% буде стягуватись з доходів на рівні 1,4 мінзарплати (зараз це приблизно 1502 грн). З суми вище цього показника, але не більше десятикратного розміру мінімальної зарплати, буде стягуватися 15%. А з більш високих доходів потрібно буде платити 20%.

У той же час законопроект містить нові норми, які навряд чи влаштовують бізнес, наприклад, повернення до відшкодування ПДВ облігаціями. Вони будуть випущені на суму податку за період до 1 січня 2013 року. У прес-службі ДПС стверджують, що це лише один з варіантів повернення податку, і він буде лише за згодою підприємств.

Источник: Комерсант-Україна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.