В Україні створять чорний список організацій оформляють документи на право власності на землю

В Україні створять чорний список організацій оформляють документи на право власності на землю
Державне агентство земельних ресурсів має намір створити "чорний список" компаній, які займаються оформленням документів на право власності на землю.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, однією з істотних проблем, яка затримує видачу державних актів на право власності на землю, є велика кількість помилок, допущених при оформленні документів.

Зокрема, останнім часом 16 тисяч актів було повернуто на доопрацювання землевпорядним організаціям.

"Цю проблему неможливо відразу вирішити в державі, але можу сказати, що така ситуація характерна для всієї країни, тому що в цілому в Україну на доопрацювання повертаються 9 з 10 робіт, які виконують такі фірми", - зазначив голова Держземагентства Сергій Тимченко.

Для поліпшення роботи відомство планує створити "чорний список" фірм, які систематично допускають помилки, щоб у майбутньому не відновлювати їм ліцензію.

Зокрема, Кабмін розглядає пропозицію Держземагентства про проходження спеціального навчання та здачі іспитів в державних вузах тих фірм, які хочуть отримати ліцензію на право займатися землевпорядної діяльністю.

"Ми хочемо навести порядок в цій галузі, щоб ті фірми, які отримують ліцензію, не тільки мали можливість заробляти гроші, а й виконували роботу професійно", - сказав глава Держземагентства.

Источник: http://ubr.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.