До кінця року земельні сертифікати украінцям обміняють на держакти

До кінця року земельні сертифікати украінцям обміняють на держакти
- До кінця цього року передбачається остаточно завершити обмін земельних сертифікатів на державні акти усім бажаючим громадянам, - заявив голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

Процес отримання документів, що посвідчують право власності громадян на землю, в цілому було завершено у 2008 році, однак декілька відсотків паїв досі шукають своїх власників.

Серед головних причин, які не дозволяють завершити обмін сертифікатів на акти та тримають видану їх кількість на позначці 96,4%, - смерть власників та неуспадковане право на їхні паї, відсутність коштів для оплати землевпорядних робіт, небажання ставати власниками землі через наступну втрату державних субсидій, а також перебування громадян на заробітках в інших країнах.

Тим часом без остаточної заміни сертифікатів на держакти процес приватизації земель в Україні, який є першим етапом земельної реформи, не може вважатися завершеним.

Зваживши на те, що стати власниками землі українцям перешкоджає брак коштів на проведення землевпорядних робіт, частину цих робіт передбачається здійснити для громадян безоплатно – в рамках проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру», який реалізується за рахунок позики Світового банку.

За цим проектом уже оформлено близько 520 тисяч актів взамін сертифікатів у 15 областях.

Загальна кількість громадян, які набули право на земельну частку (пай) в Україні – понад 6,9 млн., з них сертифікати, які мали бути обміняні на державні акти, отримали понад 6,8 млн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.