Розпродаж землі в Україні почнеться в 2013 році

Розпродаж землі в Україні почнеться в 2013 році
Не раніше 2013 року почнеться продаж української землі. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Сьогодні ми провели досить тривалу нараду з міністром АПК, головою профільного Комітету ВРУ та лідерами депутатських фракцій щодо проекту закону" Про ринок землі "(прим. ред.: Дозволяє продаж землі сільгосппризначення з 1 січня 2012 року) ... Ми прийшли до того, що закон ще треба доопрацювати, тому він не буде розглянуто сьогодні на вечірньому засіданні ", - сказав він.

Закон буде прийнятий у першому читанні до кінця грудня. "Я не думаю, що ми встигнемо прийняти закон в цілому до кінця року ... У такому випадку процедура продажу землі запрацює з 2013 року", - додав він.

З 1 січня 2012 року вступає в силу закон "Про Державний земельний кадастр", за винятком деяких положень.

Раніше глава Державного агентства земельних ресурсів України (Держземагентство) Сергій Тимченко повідомив, що запуск автоматизованої системи земкадастру запланований до кінця осені поточного року, тоді як для повного наповнення бази буде потрібно два-три роки.

В даний час в Україні діє заборона на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, який буде знятий за умови прийняття законів про державний земельний кадастр та ринок землі.

Источник: http://www.zagorodna.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.