Мораторій на землю триватиме до прийняття закону «Про ринок земель»

Розгляд закону «Про ринок земель» у парламенті заплановано на 8 грудня цього року. Можливо, вже завтра він буде прийнятий. Утім, наступного року сільгоспугіддя продаватися не будуть незалежно від того, чи приймуть закон «Про ринок земель» до кінця року, чи ні.

Закон про ринок землі набуде чинності відразу ж після підписання документа главою держави. Президент України Віктор Янукович може підписати вищезазначений закон вже в січні 2012 року.

Інша ситуація може скластися з землями сільгосппризначення, оскільки народні депутати можуть продовжити мораторій на їх продаж. Рекомендується ввести в дію з 1 січня 2013 року, щоб можна було за рік подивитися, як він співвідноситься з реальним життям. За словами спікера Верховної Ради Володимира Литвина, тут може бути певна колізія щодо мораторію, адже у Земельному кодексі зафіксовано, що мораторій триватиме до моменту прийняття закону про ринок землі. Очевидно, у зв'язку з важливістю земельної тематики необхідно буде приймати окремо рішення, щоб у випадку, коли закон про ринок землі буде прийнятий у першому читанні – ринок землі не запрацював з 1 січня наступного року.


Прес-служба Головного управління Держкомзему у Житомирській області

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.