Сусідські війни за клапоть землі у Житомирі. ВІДЕО

Сусідські війни за клапоть землі у Житомирі. ВІДЕО
Сім родин обурені: їхній сусід, без згоди з ними та не маючи на це права, вирішив збудувати на їхніх землях дорогу. Уже і план зведення має.

Станіслава Лозінська мешкає тут від народження. Каже: на їхній вулиці ніколи не було сварок, аж поки один із сусідів - Олександр Лубковський - не взяв в оренду чотири сотих землі. Упродовж п'яти років він там мав займатися сільським господарством. Проте, замість саджати городину - запланував звести будинок, а ще й вирішив прокласти до нього дорогу через ділянки та двори сусідів.

Станіслава Лозінська: "З чого робити дорогу? З нашої землі. З приватної землі. Він нехтує геть усім на світі - порядністю, законами, всім на світі".

Ось це - план зведення дороги, затверджений колишнім головним архітектором міста. На карті видно - шлях має пролягати через приватні угіддя. Родина Лубковських, яка претендує на ці землі, коментувати свої дії відмовляється.

Представниця родини Лубковських: "Девушка, я ещё раз повторяю - ни к кому выходить не собираюсь".

Журналіст: "Ми будемо змушені сказати, що Ви відмовились від коментарів".

Представниця родини Лубковських: "Ну то говорите, я шо кому буду говорить?"

У мерії ж заспокоюють: приводу для хвилювання немає. Ділянку надали в оренду на 5 років. Цей термін уже сплив, і продовжувати його міська рада не збирається, тож дорогу ніхто не будуватиме.

Галина Семенець, перший заступник міського голови Житомира: "У зв’язку з численними скаргами мешканців, сусідніх землекористувачів, громадянину Лубковському відмовлено у поновленні договору оренди. Тобто, сьогодні дана земельна ділянка – вільна. Вона ніким не використовується і у договірних зобов’язаннях не є предметом".

Натомість, сам Олександр Лубковський не погоджується з таким рішенням міської ради, і оскаржує цю відмову в суді. На усі засідання ходять і сусіди.

Тетяна Барановська, правозахисник: "Це земля цих людей. І тільки тому, що у них нема грошей на хабарі, воно має комусь віддаватися. У них треба зрізати сарай, баню, у цих треба зрізати кусок хати. Ну що це за "беспредел" такий робиться?"

Свою землю віддавати в чужі руки люди не збираються. Якщо суд винесе рішення не на їхню користь - звертатимуться до Генпрокуратури і Адміністрації Президента.


Источник: 5 канал

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.