Міськрада зобов'язаний придбати квартири людям, прописаних у знесеному будинку на Старовільській

Міськрада зобов'язаний придбати квартири людям, прописаних у знесеному будинку на Старовільській
Суд задовольнив позов людей, які були прописані в будинку на вул. Старовільській, 28 і тепер міська рада повинна забезпечити позивачів житлом.

«На даний момент міськрада дійсно програв суди, та за рішенням судів ми повинні забезпечити цих людей квартирами», - зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

Цей 8-квартирний будинок знесли в січні 2013 року. Земельна ділянка рішенням сесії передали в постійне користування «Укрексімбанку», який пообіцяв виділити кошти на відселення людей.

На той момент вдома було 96 років. В ньому було зареєстровано 26 осіб, фактично проживали тільки семеро. Землю влада передала, але не уклала з банком інвестиційну угоду про забезпечення людей житлом.

«Не було укладено інвестиційний договір, за яким банк взяв на себе зобов'язання забезпечити квартирами тих людей, які були прописані в будинку, який знесли. Колишній міський голова (Володимир Дебой - ред.) або упустив цей момент, або свідомо на це пішов. Але такий договір підписаний не був », - пояснив Сергій Сухомлин.

Управління житлового господарства тоді очолювала Світлана Півоварова. Під час передачі землі банку вона говорила, що для відселення мешканців треба купити шість квартир - дві двокімнатні та 4 однокімнатні. Втім, коментувати цю ситуацію зараз вона не хоче.

Міська рада зараз оскаржує судові рішення, і поки не повідомляє, яка кількість квартир буде змушений віддати замість зруйнованого будинку.

«У будь-якому випадку ми будемо продовжувати вирішувати це питання в суді, так як серед тих, хто заявив право на житлову площу, є багато таких, які довгий час там не проживали, багато були прописані в останній момент і так далі», - пояснює Сергій Сухомлин.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в кінці січня 2013 року в центрі Житомира знесли столітній будинок на вулиці Старовільській. Земельна ділянка, на якій стояв будинок, був переданий «Укрексімбанку». У свою чергу «Укрексімбанк» направив гарантійний лист про те, що забезпечить житлом людей, які фактично проживають у цьому будинку.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.