Змішана система виборів створить в Україні два парламенти: кнопкодавів і аполітичних істот – Матчук

Вибори до Верховної Ради за змішаною системою призведуть до того, що в Україні фактично існуватимуть два парламенти. До першого увійдуть нікому не відомі депутати, обрані за закритими партійними списками, а до другого – «аполітичні істоти», які кожного разу голосуватимуть тільки в залежності від своїх особистих потреб.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі
народного депутата України Віктора Матчука, таку думку в ефірі Національного радіо висловив народний депутат від «Нашої України» Віктор Матчук.

«За закритими партійними списками до Верховної Ради пройдуть секретарки, водії, охоронці, люди, які купили місця у цих списках… Це потенційні кнопкодави. Їх туди привели – і наступні чотири-п’ять років вони будуть за це вдячні. Ця частина парламенту підкорятиметься винятково помаху партійного керівника», - переконаний депутат.

До другої частини парламенту, на думку Віктора Матчука, увійдуть депутати-мажоритарники, які змушені будуть «іти на поклон до влади», якщо захочуть щось зробити для свого округу. «Це істоти аполітичні по визначенню. Вони за свої кошти не вирішить проблем того регіону, який їх обирав. Тому у парламенті вони голосуватимуть за що прийдеться, лиш би влада дала їм гроші на ремонт школи, дитсадка чи дороги в окрузі. Хоча це нонсенс – за Конституцією депутат такою роботою не повинен займатися», - вважає нашоукраїнець.

Таким чином, за словами Віктора Матчука, найкращою системою виборів для України могло б стати голосування за відкритими регіональними партійними списками. «Це спосіб людям обрати від свого регіону народних депутатів, прізвища яких вони будуть знати, кількість яких буде пропорційна кількості виборців в цьому регіоні, а їх партійна приналежність та ідеологічна спрямованість визначена наперед», - сказав він.

Нардеп також наголоси на тому, що на сьогодні рівень довіри до українського парламенту є найнижчим за всі роки незалежності держави, відтак вводити систему із відкритими партійними списками слід уже перед найближчими виборами до Верховної Ради. «Ми приречені на це. І ми до цього все одно прийдемо», - впевнений Віктор Матчук.


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.