Реформи Президента реалізовуються за рахунок наукового потенціалу Херсонщини

На розширеному засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, за участі Голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка, науковці Херсонщини висловили готовність надавати всебічну допомогу органам влади у реалізації ініціатив Президента.

Ректор ХНТУ Заслужений діяч науки і техніки України, професор Юрій Бардачов палко підтримав ініціативу радника голови ХОДА Валентина Підвисоцького щодо головного критерію оцінки результатів економічних реформ – якості життя людей Херсонської області. «Кластер – найкраща форма для втілення інновацій. Зі свого боку ми готові створити наукові міжуніверситетські групи для супроводження інноваційних проектів та реформ. Вже зараз створюється загальна база науковців регіону з приміткою галузі наукових розробок кожного. Ми зможемо зробити так, щоб будь-який професор, будь-який кандидат наук зміг долучитися до реформування Херсонщини» - сказав Юрій Бардачов.

Ректор Херсонського державного Університету заслужений діяч мистецтв України, професор Олег Мішуков заявив, що наука і влада, як теорія і практика повинні діяти у тандемі, взаємо підсилюючи один одного. Він наголосив на важливості використання інноваційних та комунікаційних технологій та зазначив про можливість гуманітарного та інформаційного супроводження проектів.

Голова обласної державної адміністрації Микола Костяк подякував науковцям за таку самовіддану готовність взяти участь у державних процесах і наголосив, що саме такого ставлення чекає Президент.

Одночасно із проведенням розширеного засідання комітету на зустрічі із кандидатами на пост голів райдержадміністрацій в Києві Віктор Янукович заявив, що Україна повинна орієнтуватися на передові, перспективні світові технології: «Нам треба створювати всі умови для розвитку науки, інновацій, новітніх технологій Ефективність внутрішньої політики ми можемо забезпечити тоді, коли в її основі буде закладена інноваційно-інвестиційна модель розвитку. Необхідно втілювати енергозберігаючі технології, які дозволять нам випускати продукцію з конкурентоспроможною ціною. А головним пріоритетом роботи влади повинно бути покращення якості життя людей», - сказав Президент.

Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.