Візити громадян до Чорнобильської зони відновлять вже у грудні

Візити громадян у зону відчуження будуть відновлені в грудні

За повідомленням Прес-служби Міністерства надзвичайних ситуацій, візити громадян у зону відчуження та зону безумовного (обов’язкового) відселення будуть відновлені у грудні. Про це під час брифінгу повідомив Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Володимир Холоша.

«Були зауваження правоохоронних органів відносно порядку відвідування зони відчуження, який був затверджений на початку року. МНС опрацювало ці зауваження і видало наказ Міністерства, який був погоджений усіма зацікавленими державними структурами та зареєстрований у Мінюсті. Після 2 грудня, коли документ буде офіційно опублікований, він набуде чинності. Це буде новий порядок відвідування Чорнобильської зони», - повідомив Володимир Холоша. Таким чином, з дня опублікування наказу поїздки у зону відчуження будуть відновлені.

Голова Держагентства також наголосив, що відтепер запит на відвідування цих територій необхідно надсилати за 10 робочих днів до запланованої дати: «Раніше у нас давалася заявка за 5 робочих днів до відвідування зони відчуження. Це один із основних моментів – зараз за 10 днів. Це пояснюється тим, що правоохоронні органи не завжди можуть перевірити причетність осіб до терористичної діяльності, особливо, коли мова іде про іноземців. Треба міжнародні запити робити, отримувати відповіді. Досвід показав, що 5 днів було недостатньо».

Відповідно до наказу МНС №1157 від 2 листопада, у письмовому запиті громадяни України, іноземці та особи без громадянства повинні вказати свої паспортні дані, мету відвідування, терміни та запланований маршрут, характер та обсяг інформації, яку бажає отримати відвідувач, вказати осіб, з якими плануються зустрічі. У письмовому запиті також вказується інформація щодо відсутності у відвідувачів медичних протипоказань до перебування у зазначеній зоні. При цьому строк відвідування цих територій не може перевищувати 5 днів.

«У відвідуванні може бути відмовлено, якщо особи не досягли 18-річного віку, не зазначили повних або зазначили неправдиві дані у заявці, через несприятливі погодні умови, оскільки там є радіаційний

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.