До 2017 року частка професійних військовослужбовців в українському війську становитиме 80%

За повідомленням Прес-служби Міністерства оборони, до 2017 року частка професійних військовослужбовців в українському війську становитиме 80%. Про це сьогодні, 23 листопада, повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко під час зустрічі з акредитованими в Україні представниками військово-дипломатичного корпусу.

«Впевнений, що в центрі уваги будь-якої військової реформи має бути людина в погонах. Важливим завданням для Збройних Сил України наступного року залишається посилення кадрового потенціалу, забезпечення гідних умов проходження військової служби», – зазначив він.

Начальник Генерального штабу наголосив, що у цій сфері військовим керівництвом планується створити дієздатну систему мотивації до військової служби, зокрема, поступово посилити соціальні гарантії та підвищити грошове забезпечення військовослужбовців усіх категорій.

«Водночас, такі поняття, як честь, професіоналізм і відповідальність залишаться визначальними критеріями оцінювання та кар’єрного росту військовослужбовців. Ми приділятимемо цьому питанню особливу увагу. Зважаючи на це, 2012 рік визначено роком командира-лідера», – підкреслив генерал-полковник Григорій Педченко.

Головнокомандувач зауважив, що для формування ідеології лідерства передбачено застосування кращих світових методик і стандартів підготовки командирів.

«З урахуванням світового досвіду ми передбачаємо поступово зменшити відсоток старших офіцерів і посилити роль сержантів-професіоналів. Створення потужного сержантського корпусу є предметом нашої особливої уваги. Вже найближчим часом сержанти мають набути необхідний рівень підготовки і почати ефективно працювати з особовим складом», – зазначив генерал-полковник Григорій Педченко.

Він повідомив, що поставив завдання у 2012 році укомплектувати 100% сержантських посад військовослужбовцями за контрактом. Водночас, враховуючи реальну ситуацію, у найближчі шість років планується зберегти змішаний принцип комплектування Збройних Сил військовослужбовцями строкової служби та служби за контрактом.

«Частка професійних військовослужбовців поступово збільшуватиметься і до 2017 року становитиме 80%», – наголосив генерал-полковник Григорій Педченко.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.