Російські військові приїхали до Києва поглиблювати співробітництво

За повідомленням прес-служби Міністерства оборони, 23 грудня у Києві з візитом перебуває російська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації – першим заступником Міністра оборони Російської Федерації генералом армії Миколаєм Макаровим.

В рамках візиту відбулася зустріч генерала армії Миколая Макарова з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Григорієм Педченком “віч-на-віч”.

На початку зустрічі генерал-полковник Григорій Педченко підкреслив, що одним із пріоритетних напрямків міжнародної діяльності Збройних Сил України є активний розвиток та поглиблення співробітництва зі Збройними Силами Російської Федерації. «Цього року ми зустрічаємося вже втретє, що є своєрідним свідченням нашого взаємного прагнення поглиблювати і нарощувати партнерство, – зазначив він.

Ознайомлюючи свого російського колегу з основними аспектами реформування і розвитку Збройних Сил України, начальник Генерального штабу підкреслив, що в питаннях реалізації військової реформи Збройні Сили України мають повну підтримку Президента та Уряду держави.

Генерал-полковник Григорій Педченко також зазначив, що у 2012 році багато заходів заплановано в рамках створення професійного сержантського корпусу, поліпшення професійної підготовки особового складу, розвитку лідерських якостей у командирів усіх ланок.

У ході зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань, пов’язаних з розвитком збройних сил обох держав та результати співпраці.

Говорячи про результати двостороннього військового співробітництва між збройними силами України та Російської Федерації у 2011 році, Головнокомандувач Збройних Сил України висловив переконання, що за цей період майже в півтора раза, у порівнянні з 2010 роком, збільшилася кількість заходів на рівні начальників Генеральних штабів та їх заступників, командувачів видів збройних сил.

«Нам вдалося збільшити кількість і якість практичних заходів бойової підготовки. Зокрема, вдвічі збільшилася кількість спільних навчань, на високому рівні підтримано співпрацю в рамках військово-морських проектів на Чорному морі», – зазначив генерал-полковник Григорій Педченко.

Він додав: сторони активізували співробітництво у сфері професійної підготовки військовослужбовців на рівні видів збройних сил та військово-навчальних закладів, досягли принципової домовленості щодо створення спільного інженерного батальйону для виконання завдань інженерного забезпечення.

Своєю чергою, генерал армії Микола Макаров висловив задоволення поточним станом двостороннього військового співробітництва та готовність до подальшої конструктивної і плідної співпраці.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.