На Народиччині побільшало народників

У суботу, 26 листопада, народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Народної Партії Микола Миколайович Рудченко відвідав багатостраждальний, вражений радіацією унаслідок аварії на ЧАЕС, Народницький район Житомирщини.

У ході зустрічі з мешканцями села Радча, що відбулася у тамтешньому лісництві, присутні говорили про те, що пам’ятають М.Рудченка ще в статусі голови Ксаверівського господарства на Малинщині, що знаходиться в 30 кілометрах від Радчі. Тоді Микола Миколайович з глухого бригадного села зробив селище з сучасною на той час інфраструктурою. Пам’ятають, коли Микола Миколайович працював і на посаді губернатора та яка співпраця тоді була з сусідами білорусами, адже кордон з Республікою Білорусь розташований зовсім поряд. Радчани просили народного депутата «донести до влади в столиці прохання, щоб посадовці подбали про відродження дружніх і тісних взаємин між нашими державами, щоб була змога, як у старі часи, спілкуватися з сусідами без кордонів і умовностей».

Пригадали люди й те, як стояло питання про закриття нижнього складу лісництва, що позбавило б десятки родин засобів для існування, а Рудченко не дав цього зробити, не дав позбавити людей роботи.

Зважаючи на те, що нардеп приїхав до земляків, які знають його не з чужих слів чи з екрану телевізора, а по справах багатьох років, зустріч відбулася у теплій атмосфері.

- Перше, що я б хотів зробити, дорогі земляки, це подякувати вам за те, що не залишили насиджених місць, не виїхали, коли сталось чорнобильське лихо, а відроджуєте цю землю після катастрофи. І, не зважаючи на потуги влади скасувати ІІІ та ІV зони, ми разом їх відстоюємо і, запевняю вас, ніхто без вашої згоди цього не зробить. Ваші проблеми знає і розуміє і глава парламенту, наш земляк Володимир Литвин, який досить часто буває в районі. Прохання мешканців району про допомогу коштами державного бюджету для відродження його інфраструктури наша фракція взяла до уваги, і ми з Володимиром Михайловичем зробили все можливе, що у бюджеті наступного, 2012 року, передбачити на ці потреби 2 мільйони гривень. Ці гроші буде спрямовано на водогін, газифікацію, на ремонтні роботи у школах і сільських амбулаторіях, - акцентував Микола Рудченко.

Радчани висловили бажання вступити в лави Народної Партії і під оплески односельців Рудченко разом з керівником тамтешньої парторганізації Василем Ладошком вручили їм партійні квитки.

Також нардеп побував у приміщенні сільської ради, де отримав від сільського голови Наталії Бортник письмові звернення односельчан про допомогу, надав кошти на ремонтні роботи.

Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.