МТС розповіла, як працюють інновації в Україні

Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», розповіла про інновації в Україні на Міжнародному Форумі «Перспективи розвитку ІКТ в регіоні СНД і Східної Європи», що пройшов 7-8 грудня у Києві.

Як підвищити ефективність бізнесу за допомогою мобільних інновацій, і як інновації працюють вже сьогодні – основна тема стенду компанії та доповіді на форумі Олега Проживальського, директора з корпоративного управління та контролю «МТС Україна». Пропонуємо короткі тези:

Проекти до Євро-2012
У рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, компанією МТС реалізоване наймасштабніше в Україні та Східній Європі indoor-рішення для покриття стадіону «Донбас Арена» мобільним зв'язком. Рішення включає установку більше 70 передавачів (до чемпіонату їхня кількість буде збільшена до 100), 35 репітерів, 260 антен, прокладку оптичних та радіочастотних ліній загальною протяжністю більше 20 кілометрів, внутрішню розводку антенно-фідерної системи.

Це забезпечило преміальну якість голосових послуг та швидкісної передачі даних для більш ніж 50 тис. чоловік (місткість «Донбас Арени»). Відсоток успішно встановлених з'єднань під час матчів Ліги чемпіонів і чемпіонату України склав 98,5%, що перевищує європейські стандарти якості.

Крім того, до ЄВРО-2012 МТС запустила інноваційний туристичний гід з використанням доповненої реальності: додавання віртуальних об'єктів у реальний простір. Перший в Україні історичний проект з використанням інноваційної технології доповненої реальності стане зручним «гідом» для туристів-уболівальників, які приїдуть в Україну на ЄВРО 2012.

Вже сьогодні гості та мешканці Львова й Донецька можуть провести для себе цікаву мобільну екскурсію, причому в якості екскурсовода виступить їхній власний мобільний телефон. На черзі – запуск проектів у Києві та Харкові.

Сервіси M2M (Machine to Machine)
МТС пропонує послуги передачі даних телекомунікаційними мережами, що дозволяє промисловим пристроям передавати й обмінюватися інформацією без участі людини. Це передача даних з промислових лічильників (газу, електроенергії тощо) в режимі онлайн – навіть з найвіддаленіших районів. Забезпечення сигналізації в екстрених ситуаціях (затоплення, пожежа, несанкціоноване проникнення в приміщення), моніторинг автомобілів у випадках викрадення, моніторинг і управління POS-терміналами (автомати для оплати різних послуг і придбання товарів) та інше. M2M підвищує ефективність організації бізнесу завдяки високій оперативності й точності передачі даних.

«Мобільна медицина»
На базі оптоволоконних технологій, МТС будує першу національну телемедичну мережу. Проект забезпечує доступність спеціалізованих медичних послуг для мешканців віддалених регіонів за допомогою сучасних телекомунікаційних технологій. «Мобільна медицина» – це використання мережі й послуг передачі даних у клінічних цілях: для передачі діагностичних даних, проведення віддалених консультацій профільних спеціалістів та консиліумів лікарів у режимі онлайн, нарешті – в освітніх цілях: проведення наукових конференцій, семінарів, нарад, інших заходів з обміну досвідом.

Сьогодні мережа об'єднує 6 медичних установ Донецька, Ужгорода, Сімферополя. До кінця 2011р. у мережу будуть підключені ще 12 медичних установ, включно з лікарнею «Охматдит», Інститутом нейрохірургії, Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології, Інститутом раку та інші.

«Мобільний інтернет від МТС у школи»
Завдяки швидкісного мобільного інтернету, що надається через найбільшу в Україні мережу 3G, яка охоплює понад 230 населених пунктів, учні більше 100 шкіл країни мають доступ до інноваційних технологій. У рамках проекту «Мобільний інтернет від МТС у школи» до інтернету підключаються сільські школи. Це забезпечує рівні можливості в освіті та розвитку для учнів і великих міст, і найвіддаленіших сіл. Реалізація принципу «сучасні технології – у кожну школу» допомагає подолати цифрову нерівність.

«Швидка допомога»
Використання конвергентних послуг і технологій передачі даних МТС дозволило підвищити ефективність роботи служби швидкої допомоги. Завдяки сучасним телекомунікаційним технологіям, у Харкові, Харківській області та Луганську встановлено систему навігації машин швидкої допомоги, моніторингу, обробки викликів і передачі даних (кардіограм) з місця виклику або підчас руху карети швидкої допомоги, на основі конвергенції (поєднання різних видів телекомунікаційних технологій і послуг) .

У результаті використання конвергентних послуг і технологій передачі даних МТС, швидкість приїзду бригад за викликом скоротилося, в середньому, з 20 до 3 хвилин.

BlackBerry і «Мобільний офіс»
Це передове рішення в області корпоративних систем мобільного зв'язку для підвищення ефективності організації бізнесу, швидкості реагування та прийняття рішень. BlackBerry дозволяє вести справи і працювати поза офісом, даючи бездротовий доступ до електронної пошти, корпоративних баз даних, календаря, блокнота, можливість редагування документів та інші корисні функції. Все перераховане дозволяє організувати повноцінний мобільний офіс, при цьому забезпечується надійний захист даних, які пересилаються.

За статистикою, особиста продуктивність менеджера, котрий має BlackBerry, підвищується на 60 хвилин на добу, або 250 годин на рік. А обсяг виконаних офісних робіт підвищується на 38%. Користувач BlackBerry «на ходу» обробляє 2500 термінових повідомлень і більше 1200 дзвінків на рік. Така оперативність оцінюється приблизно в $5000 на рік на одного користувача.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.