На Житомирщині за приписами прокуратури роботодавці виплатили 27 млн грн заборгованої зарплати

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі прокуратури Житомирської області, особлива увага органів прокуратури спрямована на захист головних конституційних прав громадян, зокрема права на отримання заробітної плати. За втручання прокуратури Житомирської області заборгованість із виплати зарплати з початку року зменшилася з 50 млн. грн. до 18 млн. грн.

Як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олександр Башинський, у вирішенні цієї надзвичайно значущої соціальної проблеми прокурорами активно застосовується така форма реагування на порушення Закону України «Про оплату праці», як письмовий припис. Лише за внесеними приписами (внесено 250 приписів) керівники-боржники у поточному році виплатили своїм працівниками 27 млн. грн. заборгованої зарплати.

Наприклад, прокурором Чуднівського району виявлено несвоєчасність виплати зарплати працівникам відкритого акціонерного товариства «Галіївський маслозавод». З метою усунення порушення законодавства прокурором внесено припис керівнику товариства, за наслідками розгляду якого працівникам виплачено 254 тис. грн.

До злісних порушників Закону України «Про оплату праці» застосовуються й більш суворі заходи. Зокрема, із початку року органами прокуратури порушено 49 кримінальних справ за фактами порушення трудових прав громадян, 36 з яких розслідувано та направлено до суду.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.