У Житомирі близько 74% населення охоплено послугами із вивезення побутових відходів

Інформація щодо збирання побутових відходів в місті

Збирання побутових відходів є основним завданням санітарного очищення населеного пункту і здійснюється спеціальними автомобілями комунальних підприємств та підприємств-перевізників, що визначені виконавцями послуг на конкурсних засадах.

Виконавцями послуг із збирання, вивезення, захоронення або утилізації твердих побутових відходів і негабаритних відходів у місті є: ТОВ «Грінко-Житомир», ТОВ «Світ-Еко», КАТП-0628, ПП «ВЖРЕП-4», КВЖРЕП №11.

Для збирання та тимчасового зберігання побутових відходів у місті, використовуються контейнери євростандарту та частково використовуються контейнери відкритого типу, які поступово замінюються на нові.

Близько 74% населення охоплено послугами із вивезення побутових відходів. У зв’язку з неповним охопленням послуги, щорічно утворюється велика кількість несанкціонованих звалищ, причому більша частина їх знаходиться в межах приватної житлової забудови.

Відповідно до листа Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 08.11.11 № 7/21-14933 щодо необхідності укладення договорів на послуги з вивезення побутових відходів між споживачем та виконавцем послуг, вищевказаним перевізникам доручено посилити роботу щодо укладання договорів на вивіз побутових відходів з приватної житлової забудови.

Відносини у сфері надання послуг з вивезення побутових відходів між споживачем і виконавцем мають здійснюватися лише на підставі типових договорів, незалежно від статусу споживача (фізична чи юридична особа).

Згідно із ст. 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» Правила благоустрою території населеного пункту – нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою та включає вимоги до санітарного очищення територій та інші вимоги, передбачені цим та іншими законами, в тому числі і вимоги щодо необхідності заключати договори на послуги з вивезення побутових відходів.

У разі відсутності зазначеного договору, тобто порушення вимог щодо поводження з відходами та правил благоустрою території населених пунктів, статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Начальник управління житлового господарства міської ради
С.І.Півоварова

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.