За вивезення побутових відходів житомиряни тепер платитимуть окремо

За вивезення побутових відходів житомиряни тепер платитимуть окремо
Послуги з вивезення побутових відходів тепер не будуть входити до складу тарифу надання житлово -комунальних послуг.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 10 вересня 2013, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

За словами начальника житлового господарства Житомирської міської ради Світлани Пивоварової , виділення послуги з вивезення побутових відходів є вимогою постанови Кабінету Міністрів України № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово - комунальні послуги».

 - Таке рішення дозволить здійснювати вивіз побутових відходів та з приватних секторів. Протягом двох років майже всі обласні центри України вивели зазначену послугу за тарифами на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, - розповіла Світлана Пивоварова.

Начальник управління житлового господарства зазначила, що тарифи в Житомирі підведені до економічного обгрунтування, про що свідчать результати перевірки державної інспекції.

 - Якщо сьогодні тарифи в Житомирі не будуть економічно обгрунтованими, то потрібно буде шукати кошти у другому кошику міського бюджету, щоб компенсувати збитки ВЖРЕП. Таким чином, постраждають інші галузі. Ми не можемо цього допустити.

Що стосується якості надання послуг , то влада Житомира надала вказівку керівникам комунальних підприємств здійснювати більш вимогливий контроль за якістю виконуваних робіт. Крім цього, Житомир - одне з небагатьох міст України, який має інститут старших по будинку, що в свою чергу є також своєрідною формою контролю.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.