На Херсонщині до 7 років позбавлення волі засуджено посадовця, причетного до незаконного демонтажу зрошувальної системи

За повідомленням Прес-центру СБ України, Чаплинським районним судом Херсонської області визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.194 (умисне знищення чужого майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, голову Чаплинської селищної ради.

У ході розслідування кримінальної справи, порушеної у травні 2010 року слідчим відділом УСБУ в Херсонській області, встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, організував демонтаж 370 залізобетонних плит меліоративних каналів, які перебували на балансі органу місцевого самоврядування, і намагався реалізувати їх комерційній структурі з АР Крим.

Вартість відчужених конструкцій становила 680 тисяч гривень. Разом з тим, обсяги завданих збитків значно перевищують зазначену суму. Вилучення канальних плит призвело до фактичного руйнування понад 1 тисячі погонних метрів зрошувальних магістралей, внаслідок чого 767 га сільгоспугідь залишилися без поливу і перейшли до малопродуктивної категорії богарних земель.

За вироком суду зловмисника засуджено до 7 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з фінансово-господарською діяльністю, строком на 3 роки та з конфіскацією майна. Предмети злочинного посягання (залізобетонні конструкції каналу) звернуто в дохід держави.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.