У Житомирі відбулося урочисте відкриття традиційного турніру з плавання пам’яті Ніни Сосніної

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, традиційний турнір із плавання пам’яті героя Радянського Союзу Ніни Сосніної проходить у Житомирі щороку й одночасно підводить підсумки змагань спортивного сезону. Одночасно з турніром проводяться відкриті обласні змагання серед ветеранів плавання. Зі спортсменами Житомира, Бердичева, Новогуйвинського змагаються також представники Вінницької, Одеської областей, Броварів та Києва.

На урочистому відкритті присутні директор спортивної школи «Аввангард», майстер спорту СРСР, чемпіон світу серед ветеранів сучасного п’ятиборства Олексій Юрчак, голова Федерації плавання Житомирщини, завідувач кафедри фізичного виховання Житомирського державного університету імені Івана Франка Микола Крук, начальник відділу фізичної культури і спорту головного управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Калкан.

Змагання турніру включають у себе всі види плавання, які є у програмі всеукраїнських змагань: комплексне плавання, плавання брасом, вільним стилем, батерфляєм, на спині, а також естафети – чоловічі, жіночі і змішані.

«До календарного плану спортивних заходів області внесені всі всеукраїнські змагання, в яких беруть участь спортсмени Житомирщини, - розповідає Наталія Калкан. - Вони забезпечені коштами обласного бюджету на свої відрядження та підготовку. Крім того сам спорткомплекс “Авангард” знаходиться на балансі обласного бюджету. Його робота забезпечується безперебійно. Функціонує автономна котельня, яку здали в експлуатацію рік тому, що дозволяє нашим спортсменам готуватися безперервно протягом року до змагань. Після будівництва котельні результати говорять самі за себе: якщо до 2011 року область була на 20-24 місці у загальному заліку областей із плавання, то цього року наша область посіла 12-те місце. У нас є чемпіонка літніх юнацьких ігор України Дар’я Антонова і чемпіон чемпіонату України серед молоді Денис Барабаш, який входить до штатного складу збірної команди України. Три плавці отримують стипендії голови облдержадміністрації Сергія Рижука як обдаровані і перспективні спортсмени: Денис Барабаш, Дар’я Антонова та Тарас Мацапура. Всі вони вихованці нашої області, наших тренерів житомирської школи “Авангард” і бердичівської школи плавання".

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.