Київ продовжує відбір волонтерів до ЄВРО 2012

У 2012 році продовжиться відбір київських волонтерів, а також їх відповідне навчання та тренінги, зокрема і з міжнародними експертами, котрі вже організовували подібний волонтерський рух у Німеччині. Про це повідомили в Головному управлінні з питань підготовки та проведення ЄВРО 2012 у Києві.

Цікаво, що стати київським волонтером виявили бажання громадяни не лише з України, а й з Німеччини, Росії, Польщі, Азербайджану, Норвегії, Канади, Грузії, США та навіть з Індії. 75 % із зареєстрованих добровольців – дівчата та жінки, 16 % – мали досвід роботи у волонтерських проектах і майже 80% є студентами. До слова, саме волонтери організували переклад веб-сайту Приймаючого міста www.city-kyiv.com.ua/uefaeuro2012 на 5 іноземних мов.

Усього на сайті Приймаючого міста Києва зареєструвалися 8 тис. 70 кандидатів у волонтери.

За інформацією Головного управління, створено 5 опорних центрів для забезпечення відбору і практичної підготовки волонтерів. Вони функціонують на базі Київського міського будинку вчителя, Київського палацу дітей та юнацтва, спеціалізованої школи № 53, середньої загальноосвітньої школи № 78, спеціалізованої школи № 207, спеціалізованої школи № 214 та спеціалізованої школи № 43, де було проведено відбір перших 450 волонтерів, котрі вже завершили навчання за 100-годинною програмою підготовки.

Попередньо визначено головний сервісний центр для обслуговування волонтерів під час ЄВРО 2012 – це Київський міський будинок учителя та загальноосвітня школа № 78. Окремий сервісний пункт буде створено на території аеропорту Бориспіль, де також працюватимуть волонтери. Крім того, для роботи волонтерів в офіційній фан-зоні турніру планується встановити одну брендовану палатку для відпочинку та зміни груп волонтерів відповідно до годин їхньої роботи на базі загальноосвітньої школи № 48. Ініціативу підтримати волонтерський рух висловив офіційний спонсор ЄВРО 2012 – компанія Адідас. Компанія виготовить за власний рахунок велике шатро.

Станом на сьогодні практичну підготовку на базі Інституту соціології, психології та управління НПУ імені М.П.Драгоманова завершили 450 волонтерів, які отримали сертифікати про завершення навчання та чекають на запрошення долучитись до роботи на період проведення ЄВРО 2012. Усі вони пройшли практичну підготовку під час масових заходів, які проводилися у Києві.

Також Головне управління з питань підготовки та проведення ЄВРО 2012 визначило колір форми волонтера (верх одягу зелений – низ одягу сірий) та погодило з УЄФА макети дизайну форми. Крім того, затверджено перелік одягу та спорядження, що отримає волонтер під час проведення турніру, а саме: 2 футболки, кепку, куртку, штани, шорти, взуття, сумку, шкарпетки, плащ проти дощу, бейдж з акредитаційною карткою, ручку, записник та роздатковий матеріал для роботи (фан-путівники та Z-карти).

Уже оголошено тендер на визначення організації, що забезпечить виготовлення вищезазначеної продукції. Разом з тим, зараз опрацьовується система харчування волонтерів.

Нагадаємо, Приймаюче місто Київ оголосило про початок реєстрації волонтерів для підготовки їхньої участі у проведенні чемпіонату з футболу ЄВРО 2012 3 березня 2011 року. Реєстрація кандидатів у волонтери завершилась 22 грудня 2011 року.

Київська МДА

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.