Микола Азаров: У 2012 році купівельна спроможність громадян вийде на докризовий рівень

У 2012 році купівельна спроможність громадян вийде на докризовий рівень. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю на хмельницькій ОДТРК «Поділля-центр».

«У 2008 році купівельна спроможність становила 320-340 доларів. В кінці 2008 року наша гривня обвалилася з 4,5 до 8,5 грн. за долар. Тобто наша купівельна спроможність знизилася майже вдвічі. У 2010-2011 роках ми поступово почали її збільшувати, забезпечили стабільність курсу і ось тільки зараз, у 2012 році, ми вийдемо на ту ж саму купівельну спроможність, яка була в докризовий період», - зазначив Микола Азаров.

Крім того, Глава Уряду підкреслив, що він приводить дані купівельної спроможності у доларовому еквіваленті, оскільки на споживчому ринку України значна доля експортних товарів, які купуються за валюту, і купівельна спроможність наших громадян в значній мірі прив’язана до долара.

Микола Азаров нагадав, що у поточному році Україна вийде на рівень номінального ВВП у доларовому еквіваленті на рівень докризового 2007 року.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.