5,5% дітей-сиріт Житомирщини виховуються в сім'ях

Житомирська обласна державна адміністрація, структурні підрозділи, які опікуються дітьми, спрямовують свою діяльність на реалізацію державних гарантій і конституційних прав дітей.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, про це 19 січня під час брифінгу заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Він наголосив, що бюджет області у 2012 році спрямований на вирішення найважливіших соціальних програм. Велика увага приділятиметься розвитку шкільних і позашкільних закладів. Популяризації здорового способу життя і розвитку спорту сприятиме спорудження і реконструкція стадіонів, басейнів. Доступ до всіх цих об’єктів дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей має бути першочерговим.

Обласний показник влаштування дітей в сімейні форми виховання становить 75,5%. Впродовж 2011 року усиновлено 83 дитини, з них 52 - громадянами України.

За підсумками 2011 року у дитячих будинках сімейного типу своїх батьків знайшли 212 дітей. На Житомирщині створено 30 таких дитячих будинків.
Кількість дітей, влаштованих до прийомних сімей, протягом 2011 року склала 298.

Кількість прийомних сімей на Житомирщині у минулому році зросла до 167. Не втрачає своєї актуальності і проблема дитячої безпритульності, пов’язана із соціальним сирітством, обумовленим значною мірою кризою сімейних взаємин, великою кількістю неблагополучних сімей, послабленням виховної функції сім’ї. Органами опіки та піклування (сільські, селищні, міські ради, райдержадміністрації) систематично проводиться контроль за станом утримання та виховання дітей в сім'ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Завдяки проведеній профілактичній роботі впродовж 2010-2011 років кількість дітей, які перебувають на обліку, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах, знизилась майже на 2 тис. осіб і складає 3505 дітей.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.