Протягом двох років на Житомирщині відновили діяльність 112 дитячих садків

На Житомирщині відкрили перший у 2012-му році відремонтований дошкільний навчальний заклад. Історія оновленого дитячого садочка «Золотий ключик» у с. Кмитові Коростишівського району подібна до багатьох інших у нашій області та у державі. За своїм призначенням дитячий садок працював з 1989-го по 1991-й рік. У подальшому приміщення використовували і в якості початкової школи, і колгоспної їдальні.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Житомирській ОДА, тривалий час будівля була позбавлена будь-яких функцій. І тільки у 2010-му році занедбаний дитячий садок прийняла на баланс Кмитівська сільська рада. З того часу розпочався капітальний ремонт, на який витратили 460 тисяч гривень із бюджету сільської ради, 127 тисяч – із районного бюджету».

Звертаючись до дітей, батьків, вихователів і гостей свята голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук запевнив, що кожна гілка виконавчої влади сьогодні приділяє велику увагу соціальному устрою села, району, області і держави в цілому, вирішенню соціальних питань насамперед для дітей, їхнього повноцінного виховання і доброго життя у цивілізованій державі.

«Минулого року державний бюджет виділив у вісім разів більше коштів для забезпечення області дошкільними і шкільними навчальними закладами та на інше забезпечення потреб дітей. Тому що не менше ми заробили і направили у соціальну сферу самі. Наша область є однією з передових за темпами відновлення дошкільних навчальних закладів у державі. Протягом останніх двох років на Житомирщині відновили діяльність 112 дитячих садків. Ще 300 таких закладів потрібно відкрити, щоб повністю забезпечити дошкільне виховання дітей в області», - доповів керівник області.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.