На Житомирщині підпільна лабораторія щодоби виготовляла сотні кілограм небезпечної вибухівки

Коростишівський районний суд Житомирської області виніс вирок у кримінальній справі, порушеній СБУ стосовно групи осіб, які незаконно виготовляли, зберігали і збували вибухову речовину на території регіону.

За інформацією Прес-центру СБ України, було встановлено, що у вересні 2010 року мешканець м.Одеси запропонував 27-річному безробітному громадянину України виготовляти у м.Коростишеві за помірну плату (фактично – за житло та їжу) вибухову речовину. Підпільна лабораторія розташовувалася в орендованому одеситом гаражі у приватному секторі міста. Необхідні компоненти та устаткування для виготовлення вибухівки організатор привозив до Коростишева особисто, сам же навчив свого найманого працівника формулі та пропорціям змішування компонентів для отримання вибухової суміші.

Підпільна лабораторія працювала інтенсивно: щодоби виготовлялося у середньому 3 мішки вибухівки. Надалі одесит та ще один його спільник – місцевий мешканець – збували виготовлену речовину для проведення незаконних вибухових робіт на каменевидобувних кар’єрах Житомирщини.

Під час обшуку лабораторії співробітники СБУ виявили та вилучили чотири мішки (вагою понад 230 кг) із саморобною вибухівкою, складові й устаткування для її виготовлення.

Крім того, одесит та коростишівець налагодили канал нелегального постачання на кар’єри регіону димного пороху з київського закритого акціонерного товариства, що продає товари для мисливства і рибальства. Під час огляду приватного помешкання одного із ділків у підсобному приміщенні будинку співробітники СБУ вилучили десять ящиків із димним порохом вагою 500 кг.

Вироком суду мешканця Коростишева визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.ч.1 та 2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

Найманого працівника визнано винним у виготовленні, зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28 та ч.1 ст.263 КК України), і засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
Кримінальну справу стосовно мешканця м.Одеси виділено в окреме провадження, правопорушника оголошено в розшук.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.