На Дніпропетровщині винесено вирок організатору мережі, який незаконно надавав послуги міжнародного зв'язку

За інформацією прес-центру СБ України, набув чинності вирок Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровськ за кримінальною справою, порушеною та розслідуваною СБУ у квітні 2011 року за фактом несанкціонованого втручання в роботу національної системи зв’язку та завдання значних економічних збитків державі.

Незаконне надання послуг міжнародних телефонних переговорів організував 30-річний мешканець м.Запоріжжя. Протиправна оборудка діяла у 15 містах України та країнах СНД.

Встановлено, що за допомогою спеціалізованих програмно-апаратних комплексів та технології ІР-телефонії, зловмисник змінював трафік міжнародних телефонних розмов, які не обліковувалися у встановленому порядку як такі, що надійшли з-за кордону. Це призвело до спотворення процесу обробки інформації на центральних телекомунікаційних серверах провідних операторів зв’язку України.

У результаті несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв’язку, до державного бюджету щорічно не надходило майже 2,5 млн. гривень відповідних обов’язкових платежів.

Під час обшуків офісних приміщень співробітники СБУ вилучили 34 одиниці високотехнологічного телекомунікаційного обладнання загальною вартістю майже мільйон гривень, яке забезпечувало технічну складову протиправної діяльності.

Вироком суду зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мереж телекомунікацій) Кримінального кодексу України. Вилучене обладнання конфісковано у дохід держави.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.