СБУ: Мешканець Києва організував встановлення у Житомирі на банкоматах обладнання для крадіжки ПІН-кодів

За повідомленням Прес-центру СБ України, Служба безпеки України викрила факти протиправної діяльності громадян України, які несанкціоновано втручалися в роботу банківських систем та незаконно отримували через банкомати кошти з банківських рахунків громадян.

Так, у Черкаській області співробітники СБУ припинили протиправну діяльність групи осіб, які за допомогою скімінгового обладнання (так званих накладок на банкомати) зчитували дані з платіжних карток. У подальшому зловмисники використовували отриману інформацію для зняття коштів з банківських рахунків громадян як в Україні, так і за її межами. Обладнання встановлювалось на банкомати у місці карткоприймача.

18 липня ц.р. правоохоронці затримали організатора злочинної оборудки. Ним виявився безробітний 44-річний мешканець Черкас.
У ході обшуку його помешкання правоохоронці виявили та вилучили скімінгове обладнання, комплектуючі до «скімерів», підроблені платіжні картки та комп’ютерну техніку.

Слідчим відділом УСБУ в Черкаській області за фактом скоєння злочину порушено кримінальну справу за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України. Наразі встановлюється сума збитків завдана громадянам у результаті вчинення злочинів. Триває слідство.

В іншому випадку 20 липня ц.р. у Житомирській області співробітники СБУ затримали двох зловмисників «на гарячому», які, діючи за тією ж схемою, намагалися встановити на банкомат скімінгове обладнання.

Встановлено, що організатором злочину був 37-річний мешканець Києва.

Під час обшуку автомобіля одного із затриманих правоохоронці виявили дві внутрішні частини пристроїв, призначені для зчитування інформації, що міститься на магнітних стрічках пластикових платіжних карток.
За попередніми підрахунками за допомогою підроблених пластикових карток зловмисники встигли зняти майже 100 тисяч гривень з банківських рахунків громадян.

Слідчими УСБУ в Житомирській області стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Наразі встановлюються й інші особи, причетні до протиправної діяльності. Триває слідство.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.