СБУ: На Житомирщині бізнесмен розповсюджував «шпигунські іграшки»

На Житомирщині СБУ порушила кримінальну справу стосовно місцевого мешканця, який налагодив незаконний збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в УСБ України в Житомирській області, співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність місцевого жителя, який налагодив канал незаконного постачання і збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, заборонених до продажу та використання.

Встановлено, що правопорушник – 26-річний приватний підприємець, який офіційно надавав послуги у сфері інформаційних технологій та продажу і ремонту мобільних телефонів, – замовляв через мережу Інтернет і отримував з Китаю у поштових відправленнях спеціальні засоби негласного отримання інформації.

При цьому торговцю «шпигунськими іграшками» було відомо про кримінальну відповідальність за свої дії, тож працював він лише із перевіреними клієнтами та за попереднім замовленням.

Правоохоронці затримали правопорушника «на гарячому» під час реалізації спецзасобу, закамуфльованого під авторучку із вбудованими аудіо-відеозаписуючими пристроями.

Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, вилучений СТЗ за своїми тактичними характеристиками і конструктивним виконанням відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, торгівля якими підлягає обов’язковому ліцензуванню.

Стосовно правопорушника слідчими УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу за ч.1 ст.359 (Незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.