На Житомирщині бізнесмен "догрався" зі спецслужбами у 400 тис грн

Як стало відомо Інтернет-виданню Рупор Житомира, Богунським районним судом м.Житомира завершено розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України, стосовно місцевого мешканця, який збував спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, заборонені до продажу та використання.

33-річний приватний підприємець, який офіційно надавав послуги у сфері інформаційних технологій, замовляв через мережу Інтернет і отримував з Китаю у поштових відправленнях спеціальні засоби негласного отримання інформації. Надалі він збував їх покупцям, розміщуючи на Інтернет-сайтах та форумах оголошення із детальним описом і специфікацією нелегального товару.

Під час обшуку у зловмисника вилучено 7 спецзасобів – GPS-трекерів із вбудованим GSM-мікрофоном, що дозволяють негласно визначати розташування та відстежувати переміщення об’єктів, мають функцію прослуховування (використовується як GSM-жучок).

Експертиза Українського науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз СБУ підтвердила належність вилучених предметів до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Вироком суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі чотирьох тисяч гривень.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.