Апеляційний адміністративний суд змусив ОВК зареєструвати спостерігачів від Сидора Кізіна

11 лютого Житомирський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Житомирської обласної виборчої комісії та зобов’язав останню зареєструвати 38 офіційних спостерігачів від Сидора Кізіна, який є кандидатом у депутати Житомирської обласної ради. Як відомо, Сидір Кізін балотується до облради по 41-му мажоритарному округу, що на території Червоноармійського району.

Слід зазначити, що 10 лютого Житомирським окружним адміністративним судом було винесено постанову , якою було зобов’язано ОВК зареєструвати офіційних спостерігачів від кандитата Сидора Кізіна. З цим рішенням не погодилася ОВК та подала апеляцію.

Проте апеляція була відхилена (постанова окружного адміністративного суду була залишена в силі). У ході розгляду судами було встановлено, що офіційними спостерігачами можуть бути не тільки жителі Червоноармійського району, а й інші громадяни, які проживають на території Житомирщини.

“Я задоволений рішенням суду, оскільки нам вдалося відстояти своє основоположне право на цих виборах – проконтролювати хід голосування та перешкодити фальсифікаціям. Разом з тим мене дивує позиція обласної виборчої комісії, яка намагалася позбавити такої можливості. Я запитував у представників ОВК: що збиралися приховати від наших спостерігачів? Чіткої відповіді я не отримав, думаю, ми отримаємо її 12 лютого у день голосування”, - сказав кандидат у депутати обласної ради від ВО “Свобода” Сидір Кізін.


Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.