Розпочалися вибори: Спостерігачі від кандидата у депутати Житомирської обласної ради Сидора Кізіна не допущені до роботи у ДВК

12 лютого почалися проміжні вибори до Житомирської обласної ради по 41-му мажоритарному округу (Червоноармійський район). Офіційних спостерігачів від кандидата у депутати облради Сидора Кізіна не допустили до участі у виборах, коли о 8-й ранку почали працювати дільничні виборчі комісії, всупереч рішенням Житомирського окружного адміністративного та обласного апеляційного адміністративного судів.

За даним фактом вчора, 11 лютого, від Сидора Кізіна було зареєстровано заяву про порушення кримінальної справи за ст. 382 Кримінального кодексу (умисне невиконання рішення суду).

Нагадаємо, що 11 лютого обласна виборча комісія відмовилася виконати згадані рішення судів. Голова ОВК Слободяник відмовилася надати слово кандидату в депутати та поставила на голосування питання про виконання рішення суду. Після цього шестеро членів ОВК відмовилися голосувати за виконання рішення суду. Присутні на засіданні юрист ОВК Лещенко та заступник голови ОВК Мельничук почали виштовхувати присутніх журналістів. При цьому Лещенко нанесла удар в обличчя журналісту Олександру Аронцю, а заступник голови ОВК Мельничук вибив відеокамеру з рук журналіста Прохора Антоненка, зламавши її. Обоє нападників перебували у стані алкогольного сп’яніння. Після інциденту Мельничук намагався втекти з місця пригоди, але був затриманий працівниками міліції.

Після прибуття працівників міліції юрист ОВК Лещенко вчинила напад на журналіста «Газети по-українськи» Олену Галагузу. Обидва нападники були доставлені у Корольовський райвідділ міліції м. Житомир. Працівники міліції прийняли від потерпілих заяви про злочин. Лещенко відмовилася від проходження наркологічної експертизи, а у Мельничука судмедекспертиза виявила другий ступінь сп’яніння.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.