Прокурори вимагають 4,5 роки ув'язнення для Ю.Луценка і 3 роки умовно для його водія

Державні обвинувачі у справі екс-міністра внутрішніх справ пропонують суду обрати міру покарання щодо Юрія Луценка у вигляді позбавлення волі на 4 роки і 6 місяців та для його водія Леоніда Приступлюка - 3 роки умовно.
У ході дебатів, характеризуючи підсудних, прокурори звернули увагу на їх позитивні характеристики і запропонували суду визнати їх як пом’якшуючі обставини.
Зокрема, для Ю. Луценка, окрім позитивної характеристики, є утримання неповнолітньої дитини, відсутність судимостей, наявність державної нагороди.
Обставинами, які пом’якшують покарання підсудного Л. Приступлюка, за словами прокурорів, є позитивні характеристики, відсутність попередніх судимостей і стан здоров’я.
Враховуючи наявність кількох обставин, що пом’якшують покарання підсудних, державні обвинувачі запропонували застосувати до них положення статті 69 КК України.
Прокурори обґрунтували неможливість звільнення Ю. Луценка від відбування покарання з випробуванням у відповідності з вимогами ст.75 КК України. Цю статтю запропоновано застосувати лише до підсудного Л. Приступлюка.
Державні обвинувачі пропонують на підставі ст. 70 КК України визначити Ю. Луценку остаточне покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно розпорядчих та адміністративно господарських обов’язків строком на 3 роки з конфіскацією усього майна і позбавити першого рангу державного службовця.
Зарахувати у строк відбування покарання попереднє ув’язнення. Запобіжний захід залишити без змін у вигляді тримання під вартою

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.