Відбувся брифінг Генерального прокурора України Віктора Пшонки

За повідомленням Генеральної прокуратури України, 17 лютого 2012 року у прокуратурі Дніпропетровської області відбувся брифінг Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

Зокрема у своєму виступі він зазначив, що у зв’язку з декриміналізацією окремих статей Кримінального кодексу України буде закрито майже 5 тисяч кримінальних справ. На сьогоднішній день половину з них вже закрито. Найближчим часом будуть прийняті рішення щодо усіх інших справ, а особи які притягувалися до кримінальної відповідальності за зазначеними статтями будуть звільнені.

Відповідаючи на запитання представників засобів масової інформації, Віктор Пшонка зазначив, що дійсно до Генеральної прокуратури надійшли заяви від голови Верховної Ради України Володимира Литвина, депутата від БЮТ «Батьківщина» Романа Забзалюка та голови групи «Реформи заради майбутнього» Ігора Рибакова. Але за його словами, це не процесуальна діяльність Генеральної прокуратури, а моральне питання. Що стосується підкупу та наклепу депутати це можуть вирішити в судовому порядку.

Крім того, відповідаючи на запитання щодо міри покарання, яку державні обвинувачі просили для Юрія Луценка, Генеральний прокурор пояснив, що це справа державних обвинувачів, вони знайшли пом’якшуючі обставини. По перше, Юрій Луценко частково визнав свою провину, а по-друге, у нього є неповнолітня дитина. Ці пом'якшуючі обставини дозволяють стороні державного обвинувачення просити у суду для нього міру покарання 4,5 роки позбавлення волі замість 7 років, які передбачені ч.5 ст. 191 КК України, за якою обвинувачується екс-міністр.

На запитання, пов’язані з обстеженням Юлії Тимошенко Генеральний прокурор відповів: «Ніякого стаціонарного лікування, тим паче оперативного втручання не потрібно. Це висновки закордонних спеціалістів, які її обстежували. Усі висновки лікарів є конфіденційними та передані особисто Юлії Тимошенко. Їй залишили і результати обстеження і рекомендації з лікування».

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.